Biliyorum çoğu kimse şekerden uzak duruyor, durmak istiyor… Biliyorum çoğunuz uzak durmaya çalışıyor ama bunları görünce hemen ağzına atası geliyor… Ve bana kızıyor. Evet, öyle… Maalesef… Ama şu güzelliğe bakar mısınız?
Gerçek olamayacak kadar güzel durmuyor mu? Masal gibi… Bir varmış, bir yokmuş… Ağzınıza attığınız anda yok oluyor; eriyip bitiyor… Hani ağızda dağılıyor denir ya… Yalan. Çünkü resmen eriyor… Herkes biliyor ya, neyse, tekrar edelim.. Evet efendim, karşınızda: Kavala Kurabiyesi!
1 su bardağı badem
250 gr. tereyağ
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı pudra şeker
5 su bardağı un
Üzerine/ Bol pudra şeker
Bademleri beyazlatın. Ağır ateşte kavurun ve dişe gelecek büyüklükte kıyın. 3 bardak unu kalın altlı bir kapta kokusu çıkana kadar kavurun ve soğutun. Yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, kıyılmış badem ve un ile kurabiye hamuru yapın.
Yağlı kağıt kaplı tepsiye şekillendirerek dizin ve 180 derecede 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra biraz bekleyip pudra şekere bulayın.
Afiyetle,