Yaz Serinliği / Erik Sorbe

Erik Sorbe / Plum Sorbet

Yaz bazen dayanılmaz sıcağıyla geliyor… Güneş battıktan sonra bile serinlemeyen ortamda içinizi serinletmenin en tatlı yolu: Sorbe!

Tatlı, serin, keyifli… Yapması kolay, yemesi çok zevkli!

Erik Sorbe / Plum Sorbet

 

Tadını eriğin ekşilik durumuna ve ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Fazla söze gerek yok. Hemen yapmalı 🙂

 

ERİK SORBEErik Sorbe / Plum Sorbet

3 su bardağı erik püresi 

2 su bardağı toz şeker

1+1/2 su bardağı su

 

 

Erikleri robotto püre haline getirin. Tel süzgeçten geçirin. Şekeri suda ısıtarak eritin. Erik püresiyle karıştırın. Soğuyunca buzluğa atın. İlkin yarım saat, bir saat sonra daha sık çıkarıp çatalla karıştırın.

Afiyetle,

 

Reklamlar