Bildiğiniz Gibi Değil / Portakallı İrmik Helvası

 

Portakallı İrmik Helvası / İlk Tadışta Aşk

 

Gerçekten öyle, bildiğimiz gibi değil… Büyüklerimizden öğrendiğimiz, bildiğimiz irmik helvası, esas olarak kavrulmuş irmik ve şerbetten oluşuyor. Bu portakallı irmik helvasında, yine irmiği kavuruyoruz ama şerbeti sadece su değil, suyla birlikte portakal suyu içeriyor.

 

Portakallı İrmik Helvası / İlk Tadışta Aşk

 

Portakalın mayhoşluğu var bu helvada… Hani çok tatlı sevmeyenler için bire bir… Tabii bir de o güzelim kokusu… İçine katılar portakal kabuğu şekerlemeleri ayrı bir tat veriyor…

Portakalla yapılıp da kötü olan bir şey var mı ki zaten?

 

Portakallı İrmik Helvası / İlk Tadışta Aşk

 

Şimdi önümüz kış, portakal mevsimi… Tatlılarda bol bol kullanmakta yarar var. Ben ilk yapacağınız helvada hemen bunu deneyin, derim. Pişman olmazsınız.

 

Portakallı İrmik Helvası / İlk Tadışta Aşk

 

PORTAKALLI İRMİK HELVASIPortakallı İrmik Helvası / İlk Tadışta Aşk

1 su bardağı irmik

25 gr. tereyağ

Yarım çay bardağı sıvıyağ

25 gr. çam fıstığı

Şerbeti/

1+1/2 su bardağı şeker

2 su bardağı su

1 su bardağı portakal suyu

 

İrmiği yağda kavurun. Çok karartmayın, hafif ışıldasın. Verilen ölçülerle önceden hazırladığınız şerbeti dökün. Karıştırarak koyultun. Sonra kapağını kapatıp demlenmeye bırakın. Ilındığında servis edin. Dilerseniz portakal kabuğu şekerlemesi ekleyin.

Ağzınız hep tatlı olsun… Afiyetle,

Reklamlar