Tam Bir Damak Şenliği / Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake / Lemon Cheesecake - İlk Tadışta Aşk

Limonlu Cheesecake / Lemon Cheesecake -İlk Tadışta Aşk

Cheesecake denince çoğu kimsenin aklına ilk gelen olduğunu biliyorum. Gerçekten tam bir damak şenliği… Limonlu, serin, iç açıcı…

Limonlu Cheesecake /Lemon Cheesecake- İlk Tadışta Aşk

 

Hani şöyle, tatlı sevmem; yazın hiç yemem, diyenlerin bile vazgeçemeyecekleri kadar nefis… Öyle ucundan bir çatal almakla kalınmıyor, önceden söyleyeyim 🙂

 

LİMONLU CHEESECAKELimonlu Cheesecake / Lemon Cheesecake- İlk Tadışta Aşk

Taban/ 

2 paket kepekli bisküvi

35-40 gram yumuşak margarin

Dolgu/

1 kutu labne

1 kutu krema peynir

1 kutu krema

3 yumurta

3 kaşık un

Yarım su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesiLimonlu Cheesecake / Lemon Cheesecake - İlk Tadışta Aşk

2 çorba kaşığı limon suyu

Üstü/

1/4 su bardağı limon suyu

2 yumurta

3/4 su bardağı toz şeker

4 çorba kaşığı tereyağ

Limon kabuğu şeritleri ( 3 limon)

Toz şeker

 

Bisküvileri rondada ufalayıp, eritilmiş yağ ile karıştırın. Kelepçeli kek kalıbına sıkıştırarak yerleştirin.

Yumurtayı şekerle çırpın. Peynirleri ve kremayı; unu ve diğer malzemeyi ekleyerek dolguyu hazırlayın. Bisküvilerin üstüne dökün. 150 derecede, benmaride 45 dakika gibi, hafif sertleşinceye kadar pişirin. Fırının kapağını aralayın, içerde soğusun.

Soğuyan keki buzdolabına kaldırın. Bir gün kadar beklesin.

Sonra üstünün sosunu hazırlayın. Verilen malzemeyi kalın dipli bir tencerede pişirin. Koyulaşınca kekin üstüne dökün. Yine soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra hazırladığınız limon kabuğu şekerlemelerini üstüne serpin.

Afiyetle,

 

Reklamlar