Çayın Sıkı Dostları: Kekler / Pekmezli Kek

 

Pekmezli Kek / İlk Tadışta Aşk

 

Pekmez konusunda ne düşünüyorsunuz, bilmiyorum ama, ben çok severim. Belki de çocukluğumdan kalma bir düşkünlük… Annem çok severdi. Kahvaltıda içine bol miktarda dövülmüş ceviz katılmış, neredeyse macun kıvamında pekmezi getirirdi sofraya…

 

Pekmezli Kek / İlk Tadışta Aşk

 

Macun kıvamında diyorum çünkü pekmezler eskiden daha koyu oluyordu gibi geliyor bana. Ekmeği bandırdığınızda sünerdi sanki. Eritilmiş çikolata gibi…

Şimdi daha akışkan olsa da, ya da bana öyle gelse de, tadı yine güzel… Bazı tatlılara; kek ve kurabiyeye de çok yakışıyor ayrıca… Bu keke de öyle oldu… Çok yakıştı 🙂

Bu yoğun pekmez tadı olan bir kek. Yok ben çok sevmem pekmez tadı, derseniz, pekmez miktarını azaltabilirsiniz…

Pekmezli Kek / İlk Tadışta Aşk

 

 

PEKMEZLİ KEKPekmezli Kek / İlk Tadışta Aşk

 

1 su bardağı pekmez

1 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı sıvı yağ

3 yumurta

3 su bardağı tam buğday unu

1 paket kabartma tozu

Üzerine/ Fındık kırıkları

 

Yumurtaları çırpın, yağı, yoğurdu ekleyin. Sonra pekmezi ve kabartma tozunu… En son ununu ekleyip karıştırın. Yağlanmış kalıba döküp, 160-170 derecede pişirin. Kürdan testi yapmayı unutmayın. Fırından çıkınca üzerini fındıkla zenginleştirin…

Ağzınız hep tatlı olsun… Afiyetle,

Reklamlar