Seviyorsan Bekleme Hiç / Kazandibi

 

Kazandibi / İlk Tadışta Aşk

 

Hangimiz çocukken annemiz muhallebi yaptığında, tencerenin hafifçe tutan dibini sıyırmamıştır… Kaşık kaşık kazıyarak; soğumasını bile beklemeden, elimiz ağzımız yana yana… Kazandibi aşkı o zamanlar başlıyor belli ki… O davetkar şekerimsi yanık süt kokusu evi kapladığında…

 

Kazandibi / İlk Tadışta Aşk

 

Çocukluktan gelen alışkanlıkla hala muhallebi tenceresi sıyırma bir yana, kazandibi aşkı, nedense hep muhallebicilerde sürüp gidiyor. Ben diyorum ki, eğer gerçekten seviyorsanız bence hiç beklemeyin, hemen yapın. Sadece biraz zaman istiyor her aşk gibi, o kadar…

Yapın ve sonrada kaşık kaşık kendi ellerinizle yaptığınız kazandibinin keyfini çıkarın 🙂

 

Kazandibi / İlk Tadışta Aşk

 

KAZANDİBİKazandibi / İlk Tadışta Aşk

1 kilo süt

3/4 su bardağı pirinç unu

1/4 su bardağı nişasta

1 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

Vanilya

Tepsiyi yağlayacak kadar margarin

Tepsiyi kaplayacak kadar pudra şeker

 

 

Sütü şekerle birlikte kaynaması için ocağa koyunca, pirinç unu ve nişastayı su ile ezin. Süt kaynayınca içine dökün ve muhallebiyi pişirin; vanilyayı ekleyin. O arada tepsiyi iyice yağlayın ve her yerine pudra şeker serpin. Pişen muhallebiyi tepsiye boşaltın. Orta ateşte çevire çevire  altını kızartın. Spatula ile kenarından kızarma derecesini kontrol edin. Kızarınca ateşten alın, bırakın soğusun. Soğuduktan sonra buzdolabına koyun. Bir gece beklesin. Çıkarıp yol yol kesin. Yine bir spatula yardımı ile katlayın. Üstüne tarçın serperek servis edin.

Ağzınız hep tatlı olsun… Afiyetle,

Reklamlar