Dil Üstünde Kaydırmaca / Vişneli Dondurma

 

Vişneli Dondurma / İlk Tadışta Aşk

 

Dondurma eskiden sadece yaz aylarında, sıcak havalarda yenilen bir tatlıydı. Şimdi kışlar daha ılık, yazlar daha sıcak… Böylesine ılık geçtiği halde kış aylarında evler, iş yerleri, alış veriş merkezleri bazen tahammül sınırını aşacak kadar ısıtılıyor.

 

Vişneli Dondurma / İlk Tadışta Aşk

O yüzden eskiden sadece yazın akla gelen dondurma şimdi her mevsim yenebiliyor. Dondurmayı her mevsim her yerde bulmak olası ama evde kendi ellerinizle yapıp yemenin tadı da hep bir başka, unutulmasın!

Yapması da çok kolay 😀

 

VİŞNELİ DONDURMAVişneli Dondurma / İlk Tadışta Aşk

1 kg. vişne

1+1/2 su bardağı su

1 su bardağı şeker

1 kahve kaşığı salep

 

Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Tel süzgeçten geçirin. Geçirdiğiniz vişne suyunu ocağın üstüne alın. Şeker, su ve salep ile bir taşım kaynatın. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Sık sık karıştırarak kıvam almasını sağlayın.

Ağzınız hep tatlı olsun… Afiyetle,

Reklamlar