Sütlü Tatlı Sevdalıları İçin / Karamel Soslu Kesme Muhallebi

 

Karamel Soslu Kesme Muhallebi / İlk Tadışta Aşk

 

Sütlü tatlıları kim sevmez ki… Her şeyden önce hafif oluyorlar… Ayrıca kahvaltıda, kahvaltı üstüne kuşluk vakti veya akşamüzerileri hatta akşamları rahatça yenebilmeleri onları vazgeçilmez yapıyor…

 

Karamel Soslu Kesme Muhallebi / İlk Tadışta Aşk

Çok çeşidi var tabii… Muhallebiler, sütlaçlar… Türlü türlü hazırlanabilen kuplar. Soslular, meyveliler… Çoğu da sizin yaratıcılığına kalmış lezzetler…

Bu da öyle değişik bir muhallebi… Pişerken çok koyu, soğuyunca dilim dilim kesilebilen kıvamda…

 

Karamel Soslu Kesme Muhallebi / İlk Tadışta Aşk

 

KARAMEL SOSLU KESME MUHALLEBİKaramel Soslu Kesme Muhallebi / İlk Tadışta Aşk

100 gr tereyağ

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker

1 lt süt

Vanilya

 

Unu yağ ile rengi hafifçe dönene kadar kavurun. Kavrulan unu sütle açın. Şekeri ekleyin. Göz göz oluncaya kadar pişirin. İndirirken vanilyayı ekleyin. Biraz nefes alsın, 5 dakika mikserle karıştırın. Çalkalayıp ıslattığınız çok derin olmayan bir kaba boşaltın. Soğusun, dolaba kaldırın. İyice soğuyunca dilim dilim kesebilirsiniz… Karamel sos ve kavrulmuş fındıkla servis edin. Afiyetle,

Ağzınız hep tatlı olsun…

Reklamlar