Şahane Bir Tatlı / Kuru Mürdüm Kompostosu

 

Kuru Mürdüm Kompostosu / İlk Tadışta Aşk

Komposto sever misiniz? Komposto, hoşaf sevmenin alışkanlıkla ilgili olduğunu düşünüyorum. Benim annem çok severdi ve sürekli yapardı. Makarna -hele Bolu’nun meşhur keşli/cevizli eriştesi- pilav ve böreği, illa ki, komposto veya hoşafla yerdi. Kimi zaman taze elma, ayva, vişneden yapardı, kimi de kurutulmuş elmadan, ahlat, üzüm, erik, kayısı hatta kiraz ve vişne kurularından… Bir de üzümlü kabak kompostosu vardır ki, bu blogda paylaşmıştım (http://wp.me/p5osrL-37)  yemeye doyum olmaz…

Kuru Mürdüm Kompostosu / İlk Tadışta Aşk

Benim de sevmem annemden gelen alışkanlıktan sanırım… Ben de sık sık ve bazen malzemeleri karıştırıp yaparım… Tatlar birbirine karışır, lezzet katlanır. Neyse, lafı fazla uzatmadan hatırlatayım, kompostolar, hoşaflar, yemeğin yanında iyi gittikleri kadar yemek üstüne veya şimdi ara öğün denilen uzun yemek aralarında tatlı niyetine yenilebilecek, bol posalı ve besleyici seçenekler… Tadını kendiniz ayarlayabilirsiniz.

Kuru Mürdüm Kompostosu / İlk Tadışta Aşk

 

KURU MÜRDÜM KOMPOSTOSUKuru Mürdüm Kompostosu / İlk Tadışta Aşk

350-375 gr mürdüm kurusu

1+1/2 su bardağı su

2 su bardağı şeker

(Su ve şeker oranını keyfinize göre ayarlayabilirsiniz)

 

 

Üzümlerin çekirdeklerini çıkarın. Şekerli suda pişinceye kadar kaynatın. Soğuyunca kaymak veya kaymaklı dondurma ve ceviz ile servis edin.

Afiyetle… Ağzınız hep tatlı olsun,

 

 

Reklamlar