Yumuşacık, Nefis, Dayanılmaz / Çikolatalı Çatlak Kurabiye

 

Çikolatalı Çatlak Kurabiye / İlk Tadışta Aşk

Çikolata sevenler buraya! Hem çikolatacı, hem de akşam üstü çayının yanında kurabiye atıştırmayı sevenlerdenseniz hiç durmayın, hemen kolları sıvayın! Çünkü bu kurabiyeler tek kelime ile NEFİS!

Çikolatalı Çatlak Kurabiye / İlk Tadışta Aşk

Isırdığınız anda yoğun çikolata tadı damağınız kaplıyor. Üzerinin çatlak olduğuna bakmayın, bu kurabiyeler yumuşacık… Ağzınızda eriyip gidiyor. Saymaya vakit kalmıyor ya da kaç tanesinin eriyip gittiğinin hesabı tutulamıyor.

Çikolatalı Çatlak Kurabiye / İlk Tadışta Aşk

O açıdan biraz tehlikeli, evet biliyorum, ama çikolata sevenleri yine hiçbir tehlike yıldırmayacak  ve  onlar bu şahane kurabiyeleri yerken saymayacaklardır 🙂

E, hadi öyleyse başlayalım…

 

ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYEÇikolatalı Çatlak Kurabiye / İlk Tadışta Aşk

200 gr acı çikolata

100 gr tereyağ

1/2 su bardağı şeker

2 yumurta

1+1/2 su bardağı un

1/4 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı kabartma tozu

1- 2 su bardağı pudra şeker

 

Çikolatayı tereyağ ile benmaride eritin. Biraz havalanırken yumurtaları şeker ile çırpın, köpürtün. Erimiş çikolatayı bu karışıma yedirin. Sonra un, tuz, kabartma tozu karışımıyla buluşturarak kurabiye hamuru hazırlayın. Hamurun üstünü folyo ile kaplayıp buzdolabında en az iki saat bekletin.

Dolaptan çıkardığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, pudra şekerde yuvarlayın. Aralıklarla pişirme kağıdı serili tepsiye dizin. 160-170 derecede 8-10 dakika pişirin. Fazla tutmayın.

Afiyetle… Ağzınız hep tatlı olsun 🙂

 

 

Reklamlar