Lezzetli İkili / Muhallebili Kadayıf

 

Muhallebili Kadayıf / İlk Tadışta Aşk

Artık herkes kadayıfın sadece şerbetli yapılmadığını, bazı çeşitlemelerle nefis tatlar elde edilebildiğini biliyor. Bunların başında çok güzel bir lezzet ikilisi var tabii ki… Muhallebili Kadayıf….

Herkes biliyor, dedim evet ama hani ne yapsam, ne yapsam, durumu olursa, hatırlamak için bu tarifler zaten. Muhallebili kadayıf da öyle…

 

Muhallebili Kadayıf / İlk Tadışta Aşk

Yapması kolay ama biraz oyalayıcı. Kadayıfı ağır ateşte kavurmak zaman alsa da sonuç mükemmel bir lezzet olduğu için arada sırada bu zamanı harcamaya, değerli zamana kıymaya değiyor doğrusu 😀

 

MUHALLEBİLİ KADAYIFMuhallebili Kadayıf / İlk Tadışta Aşk

350-400 gr kadar kadayıf

Bir su bardağı ceviz içi

Yarım su bardağı şeker

Muhallebi/

1 litre süt

1 su bardağı un

3/4 su bardağı şeker

1 yumurta sarısı

1 paket krema

 

Kadayıfı kalın altlı bir tencerede şeker ve cevizle birlikte kavurun. Altın sarısı olunca alın, soğusun. Sonra verilen malzeme ile muhallebiyi pişirin. Ocaktan indirince, biraz soğutun ve kremayı ekleyin. 10 dakika çırpın. Kıvam alınca, dilediğiniz kadarını, bir kaba yaydığınız kadayıfın yarısının üstüne dökün. Kalan kadayıfı üstüne serip soğutun. (Muhallebi ve kadayıf oranını arzunuza göre hazırlayın)

Afiyetle,

Reklamlar