Sopranoya Övgü / Peş Melba

Peş Melba / İlk Tadışta Aşk

Tarihte ve günümüzde bazı kıskanılası kadınlar var. En güzel dizeler onlar için söylenmiş… En yakıcı türküler; en içli şarkılar onlara yapılmış… Kimileri  için çeşmeler, ibadethaneler, köşkler, saraylar inşa edilmiş; mücevherler tasarlanmış, kitaplar yazılmış…

Bu güzel tatlı da öyle bir şey işte… Güzel sesli bir kadın, ünlü bir sopranoya ithaf edilmiş. Nellie Melba’ya…

Peş Melba / İlk Tadışta Aşk

 

5421827166_718d591ca2_m

Nellie Melba

Nellie Melba,  1861- 1931 yılları arasında yaşamış Avustralyalı bir soprano…

1892 yılında Londra’da, Wagner’in Lohengrin Operası prömiyeri için bulunduğu sırada Savoy Oteli’nin ünlü şefi Auguste Escofflier tarafından ona ikram edilmiş ve onun adı verilmiş…

Bu hafif, serinletici tatlı hem çok basit, hem de çok lezzetli… Kuplarda kaymaklı dondurma ile servis edilen pişirilmiş şeftali… Üzerine bal badem ve kırmızı meyve sosu dökülüyor… (Ben kendi yaptığım dondurma ile hazırladım).

(http://wp.me//p5osrL-n9)

 

Peş Melba / İlk Tadışta Aşk

 

 

PEŞ MELBA

 

Dilediğiniz kadar yarım şeftali

Üzerine örtecek kadar toz şeker

Böğürtlen, çilek veya vişne sosu

Bal badem

Kaymaklı dondurma

 

 

 

Şeftalileri şekerle pişirin. Dilerseniz hafif karamelize olsunlar. Soğuyunca bir top kaymaklı dondurma ile kupa yerleştirin. Üstüne orman meyveleri ile hazırladığınız sosu ve krokanı serpin.

Afiyetle,

Reklamlar