Dil Üstünde Kaydırmaca / Kaymaklı Dondurma

Kaymaklı Dondurma / İlk Tadışta Aşk

Tabii ki yaz sıcağında çok güzel oluyor soğuk soğuk yalamak ama dondurma her mevsim, hatta kar yağarken bile yenebilen en güzel tatlı bence… Üstelik çeşit çeşit meyveyle zenginleştirip tadına tat katabiliyorsunuz…

Kaymaklı Dondurma / İlk Tadışta Aşk

Şimdi ev tipi dondurma makineleri ile yapmak çok kolay… Yapılırken dondurmanın karıştırılması gerekiyor. Yani yorucu bir tarafı var. İşte makine bu işi sizin yerinize yapıyor. Ben bu dondurmayı kendim karıştırarak yaptım. Daha iyi karışsa tabii ki daha güzel olabilir ama benim gücüm buna yetti. Kolumun durumundan hiç söz etmeyeyim.

Kaymaklı Dondurma / İlk Tadışta Aşk

Evde, basit malzemeyle yani kıvam artırıcı falan kullanmadan, yapıldığı için biraz daha yumuşak ve daha çabuk eriyen bir dondurma oluyor bu. Peş Melba gibi bazı tatlılara çok yakışıyor. Hafif, yumuşak, kremamsı…

Ve nefis. Dilinize değdiği anda bütün eziyeti unutuveriyorsunuz…

Peş Melba / İlk Tadışta Aşk

Peş Melba

11911210_1032020923483914_185574928_n

KAYMAKLI DONDURMA

1 litre süt

2 paket krema

2 tatlı kaşığı sahlep

1 su bardağı şeker

Vanilya (dilerseniz)

 

Sütü kaynatın, şekeri ilave edin. Salebi biraz sütle ezip süte karıştırın. Havalandıra havalandıra 15- 20 dakika kaynatın. Sonra kremayı ilave edin. Karıştırın. Soğutun. Dolaba koyun. Dondurma kıvamına gelinceye kadar sık sık çıkarıp karıştırın.

Ağzınız hep tatlı olsun… Afiyetle,

 

 

Reklamlar