Tatlı Ve Yumuşak / Kayısı Peltesi

Kayısı Peltesi

Yazın şerbetli tatlılar pek yenmiyor ama bayramlar yaza gelince yapılıyor yine de… Önümüzde yine bayram var. Biz arada daha hafif şeyler yapıp yiyelim. Aslında kavun, karpuz ve tabii ki baş tacımız dondurma yazın en güzel tatlıları ama yine de arada başka tatlar isteniyor. Kayısılı pelte de öyle bir şey…

Kayısı Peltesi

 

Çok da pratik… Meyvelerin iyice olgunlaştığı şu günlerde hepsiyle yapılabilir ama kayısı çabuk yumuşayan bir meyve… Eve gelene kadar bile yumuşayabiliyor… Bu gibi durumlarda da ideal…

 

Kayısı Peltesi

 

Buz gibi soğutulmuş mis gibi kayısı kokan bir pelte yaz akşam üzerleri için bir ara öğün, akşamları içinse çok hafif ve serin bir tatlı olarak harika…

 

KAYISI PELTESİKayısı Peltesi

2 su bardağı kayısı püresi

2 su bardağı su

1 su bardağı şeker ( keyfe göre değişebilir)

5 çorba kaşığı tepeleme mısır nişastası

Üzerine/ Badem

 

Kayısıları püre haline getirip su ve şekerle ateşe koyun. Kaynamaya başladığında suda ezdiğiniz nişastayı ekleyin. Bir taşım kaynatıp, ateşten alın. Soğuyunca üzerine badem koyun.

Afiyetle,

Reklamlar