Bu haliyle çok güzel / Karamelize Armut

Karamelize Armut

Yazın çok şekerli, ağır şerbetli tatlılar istenmiyor. Daha hafif sütlü ve meyveli, soğuk tatlılar aranıyor… İşte bu karamelize edilmiş armutlar tam sıcak havalarda yenebilecek türden bir tatlı.

Yapması basit ve çok vakit almıyor. Ama her yiyecek gibi hazırlama süresince başında durmak gerekiyor.

Karamelize Armut

İsterseniz kaymakla, isterseniz krema, şanti veya dondurmayla sunun… Hepsiyle çok iyi gittiğini; ayrıca görünüşü gibi tatlı ve yumuşak olduğunu göreceksiniz…. Şimdi tam zamanı, haydi hemen deneyin 🙂

574443_509981165687895_2088599957_n

 

KARAMELİZE ARMUT

4 tane armut ( Santa Maria gibi hafif sert)

2 su bardağı şeker

İki yemek kaşığı tereyağ

Yarım su bardağı su

Biraz limon suyu

 

Armutları soyun. Limon suyuyla ovun. Yağı yemek tavasında eritin. Şekeri koyun. Şeker erisin ve çok hafif rengi kızarsın. Suyu ekleyin. Katılaşan şekerin erimesini bekleyin. Eriyince armutları koyun. Çevire çevire yarım saat kadar pişirin. Rengi altın gibi olsun.

Afiyetle,

Reklamlar