Tatlı ve Kırılgan / Kaymaklı Beze

Kaymaklı Beze

Kimin anılarında yer almaz ki bu kırılgan şekerler… Okul kantinlerinde pişirme kağıdı üzerinde sıra sıra, her teneffüs, beni al, diye  göz kırparlardı tatlı tatlı… Dışı çıtır çıtlak, içi kaymaklı yumuşak…

Kaymaklı Beze

Sadece yumurta sarılarını kullanarak bir şeyler pişirdiyseniz, artan yumurta akları ziyan olacak diye düşünmeyin; hemen şekerle çırpıp beze haline getirin. Bezeler uzun süre dayanabiliyor. Bir kavanoza doldurun, gidip gelip ağzınızı tatlandırın.

Sonra yürürsünüz uzun uzun, olmadı koşarsınız 🙂

 

KAYMAKLI BEZEKaymaklı Beze

3 yumurta akı

3 çay bardağı şeker

Bir çimdik tuz

Bir iki damla limon suyu

 

 

Yumurta aklarını şeker ve tuzla birlikte önce 10 dakika benmaride, sonra benmariden alıp limon suyunu ekleyerek 15 dakika daha çırpın. Katılaşan karışımı krema sıkacağına doldurup yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla sıkın. 100 derecede, 40-45 dakika pişirin. Fırında soğutun.

Afiyetle,,

 

 

 

 

 

Reklamlar