Baklava Tadında / Midye Tatlı

Midye Tatlı

Bayram değil seyran değil, bu baklava tadında tatlı nereden çıktı diyeceksiniz… Tamam, şimdi bayram falan değil ama çok geçmez geliverir… O zaman, ne yapsam bayram tatlısı, diye fazla düşünmemeniz için bu paylaşım 🙂  Görünüşü çok hoş, tadı derseniz bir o kadar nefis… Diyorum ya, bildiğiniz baklava…

Midye Tatlı

Üstelik çok kolay. Görünüşü sizi aldatmasın. Hani ben hamur açamam, hamur tatlısı falan yapamam, hele bu şekli hiç veremem, diyenleriniz bile çok rahatlıkla yapabilecektir. Büklüm büklüm… Çok güzel… Denemeye değer!

 

MİDYE TATLIMidye Tatlı

1 yumurta

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı sirke

3+1/2 su bardağı kadar un

Açmak için/ Biraz Nişasta

İçine/ Ceviz içi

Üstüne/ Tereyağ

Şerbet/ 4 su bardağı şeker

3+1/2 su bardağı su

Biraz limon suyu

 

Malzemeyi karıştırıp hamur yapın. İyice yoğurduktan sonra üstünü örtün, biraz dinlensin. Dinlenmiş hamuru rulo haline getirin. 12 parçaya ayırın. Her bir parçayı önce yuvarlayın ve nişasta ile büyük yemek tabağı boyutunda açın. Aralarına nişasta serpip üst üste koyun. Parçaları açıp dizmeniz bitince elde ettiğiniz yığını mümkün olduğunda incelterek açın. Ve açtığınız hamuru tekrar rulo yapın. Ruloyu ikişer parmak kalınlığında kesin. Kestiğiniz parçaların üstünden, yan olarak, merdaneyle fazla ezmeden geçin. İçine ceviz koyup, kapatın.

Hafif yağlanmış tepsiye dizin. Üstlerine eritilmiş tereyağını sürün. Orta ısıda, çok sıcak olmasın birden haşlanır, kızarana kadar pişirin. Önceden hazırladığınız soğumuş şerbeti üstüne dökün.

Afiyetle,

Reklamlar