Çıtır çıtır yemelik / Tuzlu Çubuklar

11208958_974665589219448_969614959_n

El altında olması büyük rahatlık… Çayın yanında tuzlu yemeyi sevenler için ideal… Açlığı bastırmak, çocukların eline tutuşturmak için elverişli… Her şey gibi abartmadan atıştırılırsa keyifli…

Tam pastaneden, kurabiye fırınlarından alınanların lezzetinde…

11198432_974665615886112_1092217729_n

Çubuk şekli vermeye ‘uğraşamam, üşenirim, zamanım yok,’ derseniz başka bir şekilde de yapabilirsiniz ama çubuk olursa daha çıtır olacaktır.

TUZLU ÇUBUKLAR11216077_974665632552777_229092928_n

250 gram margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı kabartma tozu

Aldığı kadar un

Susam / Çörek otu

Yumuşamış margarin ile hamuru yoğurun. Bir süre buzdolabında dinlendirin. Çıkarınca merdane ile yarım santim kalınlığında açın ve çubuklar kesin. Çubukları yağlı kağıt serili tepsiye alın. Üstüne yumurta sarısı sürün; susam, çörek otu serpin.

170 derecede, üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyetle,

Reklamlar