Hayır, denebilir mi? / Peynirli İrmik Helvası

Peynirli İrmik Helvası

Canınız tatlı istediğinde çabucak yapıvereceğiniz bir tatlı irmik helvası… Peynirli yaptığınızda ise dayanılmaz bir lezzet elde ediyorsunuz… Evet, biliyorum, herkes az tatlı yemeye hatta hiç yememeye çalışıyor ama benim gibi bazıları da tatlısız yapamıyor… İşte bu peynirli irmik helvası tatlı sevenler için çok cazip… Adeta acil ilâç…

Peynirli İrmik Helvası

Kokusunu söylemeye gerek var mı bilmem ama dokusu öyle davetkâr ki… İçindeki peynir eriyip, kaşığa alırken, sünüyor sünüyor… Üstündeki çıtır çıtır kavrulmuş çam fıstığıyla birleşince bu lezzet dayanılmaz oluyor…

 

PEYNİRLİ İRMİK HELVASI Peynirli İrmik Helvası

1 su bardağı irmik

40-50 gram margarin veya tereyağ

1+1/2 su bardağı şeker

2 +1/2 su bardağı su

100 gram dil peyniri

50 gram çam fıstığı

Tarçın

 

11178411_972069652812375_209597017_n

İrmiği ağır ateşte yağda kavurun. Kavrulurken şerbeti hazırlayın. Kavrulan irmiğin üstüne şerbeti yavaş yavaş karıştırmaya devam ederek dökün ve ağır ateşte karıştıra karıştıra çekmesini sağlayın. İrmik şerbeti çekince, tel tel ayırdığınız dil peynirini ekleyin. Fazla değil, şöyle bir karıştırın. Helva demlenirken fıstıkları, üzerine azıcık toz şeker serperek, kavurun. Servis ederken helvanın üstüne serpiştirin.

Afiyetle,

Reklamlar