Kaymaklı Latilokum Tadında… / Hindistan Cevizli Rulo Muhallebi

11040079_939608336058507_1788366336_n (1)

Sütlü tatlılar daha hafif olduklarından, özellikle akşam üzerleri tutan tatlı krizlerinde iyi bir seçenek oluyorlar… Ama muhallebi, – bebekliğimizdeki ilk yiyeceğimiz – kaşıklar dolusu ağzımıza tıkıştırıldığı için midir nedir çoğu kimseye itici geliyor… Doğrusu ben de sütlacı tercih ederim… Ama bu rulo muhallebi, görünüşüyle ve – kalorisini artırsa da- arasına konulan krem şanti ile fark yaratıyor… Kaymaklı latilokum tadında bir tatlı ortaya çıkıyor.

Latilokum denilen, bildiğimiz lokum işte.. Lokumun ilk adı imiş daha doğrusu.. Arapça ‘boğazı rahatlatan’ anlamına gelen, ‘rahat-ul hulkum’ dan geliyormuş… Söylene söylene değişmiş.

10866829_939608399391834_1505803299_n

İşte bu latilokum tadındaki muhallebi de bayağı rahatlatıyor… Hem boğazı hem ruhu… Güvenin bana… Güvenin ve hele benim gibi hindistan cevizi tadını seviyorsanız hemen yapmayı deneyin…

 

HİNDİSTAN CEVİZLİ RULO MUHALLEBİ11026575_939608339391840_668672994_n

1 litre süt

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker

30 -40 gr. kadar margarin

Vanilya

Hindistan cevizi

1 paket krem şanti

1 bardak süt

Margarin ve hindistan cevizi hariç diğer malzemeyi bildiğiniz muhallebi gibi pişirin.

Ocaktan indirince içine margarini koyun ve mikserle 5-10 dakika çırpın. Yayvan bir kabı (ben 40×25 borcam kullandım) ıslatın ve  tabanını hindistan cevizi örtüsü ile kaplayın. Muhallebiyi üstüne dökün, düzeltin. Bırakın soğusun, katılaşsın.

Sonra 1 paket krem şantiyi 1 bardak sütle köpürtün. Soğutun tekrar çırpın. Soğuk muhallebinin üstüne sıvayın. Dilerseniz onun üstüne tekrar hindistan cevizi veya çikolata sosu dökebilirsiniz… Arzunuza bağlı.

Geniş bir spatula ile kenarından kaldırarak rulo yapın… Tatlınız hazırdır. Ruloyu dilediğiniz büyüklükte keserek servis edebilirsiniz.

Afiyetle,

 

 

 

 

Reklamlar