Ayva Püreli Mini Cheesecake

10467110_924114277607913_1485462677279261285_o10557504_924116337607707_1627669168048509099_o

Akşamüzerleri, tam da canımızın en çok tatlı çektiği anlarda bir fincan kahvenin yanına ne çok yakışır ağızlarda eriyen nefis bir cheesecake… Üstelik çok değişik tatlar katılarak yapılabildiği için herkesin zevkine göre bir çeşidi mutlaka vardır. Kahveli, çikolatalı, karamelli, limonlu, çilekli vs.vs.vs… Hangisini tercih ederseniz edin yapılışı birkaç noktaya dikkat edilirse çok kolay! Şimdiye kadar denemediyseniz hemen girişin… İster böyle mini mini, ister tek büyük bir kalıpta…

Cheesecake’i bir gün buzdolabında bekletmeniz uygun olacaktır. Hazırlarken bunu dikkate almak gerek… Ben bunları kepekli bisküvi ile yaptım… Hazır bisküvi tadı sevmiyorsanız kendi yaptığınız bisküvileri kullanabilirsiniz, daha da güzel olacaktır.

1464672_924116620941012_4934027487173500189_n10374858_924116624274345_7757519728950686078_n

 

AYVA PÜRELİ MİNİ CHEESECAKE

 

1 paket kepekli bisküvi / 25-30 gr. tereyağ (tabanı için)

2 paket labne (süzdürülmüş)

1 kutu krema

3 yumurta

Yarım su bardağı toz şeker

2 kaşık un

Vanilya

Ufalayıp eritilmiş yağ ile karıştırdığınız bisküvileri kalıplara sıkıştırın. Üstüne hazırladığınız karışımı dökün. 160 derecede su dolu tepside yarım saat pişirin. Mini cheesecakeler daha çabuk pişiyor, dikkat edin. Çok sertleşmeden alın.

Soğuduktan sonra üzerlerine ayva pürelerini yerleştirin.

Afiyetle,

Reklamlar